Houtskool barbecues

Toon alle producten
Stel een Aflopende Directie in
 • Jamie Oliver park BBQ - black

  € 65,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

  Andere varianten van dit product
 • Jamie Oliver park BBQ - red

  € 65,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

  Andere varianten van dit product
 • Jamie Oliver park BBQ - grijs - Met gratis steakset

  € 65,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

  Andere varianten van dit product
 • Jamie Oliver sizzler BBQ - black

  € 129,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

 • Jamie Oliver classic BBQ - black

  € 189,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

 • Patton Kamado Grill barbecue 16" - zwart

  € 379,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

 • Patton Kamado Grill barbecue 21" - zwart

  € 579,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

 • Boretti Ibrido top houtskool- en gas barbecue
  € 999,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

 • Patton Kamado Grill barbecue 21" - zwart

  € 999,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

 • Patton Kamado Grill barbecue 21" - zwart

  € 899,00 Incl. BTW

  Gratis verzending!*

Toon alle producten
Stel een Aflopende Directie in

Houtskool barbecue kopen? Bestel voordelig uw houtskool barbecue!

Een echt sfeertje met een houtskool BBQ

De traditionele houtskoolbarbecue is nog steeds zeer gewild onder de barbecueliefhebbers. Want zeg nou zelf, als u aan barbecueën denkt dan denkt u aan knisperend houtskool, de heerlijke geur van het vlees dat bereid wordt en de gezellige sfeer. Overweegt u ook om zo’n traditionele barbecue aan te schaffen? Dan bent u bij Garden Gallery aan het juiste adres.

Soorten houtskool barbecues

Garden Gallery heeft  een ruime selectie houtskool barbecues aan van diverse merken zoals Barbecook barbecues, Garden Impressions barbecues, Boretti barbecues en Jamie Oliver barbecues. Zo is er voor iedereen een model dat bij u past. Er zijn twee soorten houtskool barbecues in het assortiment:

 • Park barbecues; de compactere modellen die makkelijk zijn mee te nemen naar onder andere het strand
 • De Grotere kogel barbecues die makkelijk zijn voor onder andere een feest.

Hoe steek je een houtskool barbecue aan?

Wanneer u hebt gekozen voor een mooie houtskoolbarbecue dan kunt u gaan beginnen met genieten. Maar als u nog nooit een houtskoolbarbecue heeft aangestoken dan is het natuurlijk moeilijk om te beginnen met genieten. Daarom hier enkele tips die u helpen bij het aansteken:

 • Het advies is de kolen verdelen over de barbecue en u legt er aanmaakblokjes tussen en steekt deze vervolgens aan met een lange lucifer.
 • Het duurt ongeveer een half uur voordat de kolen warm genoeg zijn om vlees op te bakken. Om zeker te weten dat de kolen op temperatuur zijn is door de kijken of de vlammen gedoofd zijn en de kolen bijna grijs kleuren.
 • Wilt u de houtskool barbecue sneller laten opstarten? Gebruik dan een briketten starterset.

Onderhoud van uw houtskool barbecue

Het voordeel van een houtskoolbarbecue is zijn rokerige smaak die hij aan de gerechten geeft. Daarom is het erg belangrijk dat u de houtskoolbarbecue goed onderhoud anders verliezen de gerechten hun smaak op ten duur. Om te beginnen, is het essentieel om het rooster goed schoon te maken zodat het vlees niet vastplakt op de grill. Het rooster kunt u daarom het beste eventjes laten weken zodat het vuil er gemakkelijk afgaat. Daarna kunt u het gaan reinigen met een zachte borstel/spons en een niet-agressief reinigingsmiddel. Wanneer u het rooster schoon gemaakt hebt droog het dan vervolgens goed af en berg het op. Ook is het belangrijk om te kolen te verwijderen en dit doet u door de kolen uit de barbecue te halen en daarna met een zachte borstel de eventuele resten weg te vegen uit de kolenbak. Hierna kunt u de binnenkant van de barbecue schoonmaken met een vochtige spons.  Door de barbecue zo goed mogelijk te onderhouden kunt u er het langste van genieten. Daarom is het ook van belang dat u een goede barbecue hoes heeft die de barbecue beschermd tegen slecht weer.

Laat uw houtskool barbecue bij u thuis bezorgen

U kunt de houtskoolbarbecues gemakkelijk online bestellen op Garden Gallery. Bovendien wordt de barbecue bij u thuis gebracht bij een bestelling boven de € 50,- in Nederland, met uitzondering van de eilanden. Ook kunt u gemakkelijk een barbecue hoes, of handige barbecue accessoires zoals aanmaakblokjes en lucifers mee bestellen. Mocht u nog vragen hebben over onze producten dan mag u gerust contact met ons opnemen of langs komen in één van onze vestigingen in Dronten, Veghel of Zaandam.