Garantie en klachten

Aankoopgarantie

Op alle producten (met uitzondering van beschermhoezen) geldt een garantie tegen gebreken die het gevolg zijn van fabricage- of materiaalfouten. De fabrieksgarantie duurt veelal 24 maanden (mits anders aangegeven). Deze fabrieksgarantie geldt onverminderd de wettelijke garantie, die op al onze producten van toepassing is. De wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Gebreken die veroorzaakt worden door ongelukken, nalatigheid of verkeerd gebruik, vallen niet onder de garantie. Tuinmeubelland biedt op een ruime collectie een fabrieksgarantie van twee jaar. Ook deze garantie geldt onverminderd de wettelijke garantie. Wanneer dit het geval is, staat dit bij het product vermeld op de productpagina.

 Garantietermijn
 Garden Impressions   2 jaar 
 Garden Impressions VironWood   2 jaar
 Garden Impressions Coverit hoezen  1 jaar 
 4 Seasons Outdoor  5 jaar
 4 Seasons Outdoor wicker vlechtwerk  10 jaar
 Exotan  2 jaar
 Patton  2 jaar 
 Intex zwembaden  1 jaar
 Jamie Oliver barbecues  1 jaar
 Madison  1 jaar
 Nesling*  5 jaar

* Niet van toepassing op de Nesling bevestigingsmateriaal.

Product retourneren garantie

U kunt het aangeschafte product inleveren voor garantie wanneer:

Je een geldig aankoopbewijs heeft (of bankafschrift);
Het artikel is niet beschadigd of kapot gegaan door: foutief gebruik of foutief gebruik door derden.
Het artikel valt nog binnen de garantietermijn

Mocht u een klacht hebben over het gekochte product dan kan dit onder de garantie vallen. De volgende gebreken vallen in het algemeen binnen de garantie:

    fabricagefouten;
    materiaalfouten.

De volgende punten vallen niet onder de garantie: 

Wanneer schade is ontstaan door onjuist gebruik of nalatigheid valt dit meestal buiten de garantie, denk aan;

    ongevallen;
    blootstelling aan extreme temperaturen;
    stormschade;
    oplosmiddelen;
    krassen;
    zuren;
    of normale slijtage.

Garantie claim & klachten melden

U kunt een garantieclaim melden als jouw product:

  • Beschadigd bij u thuis is afgeleverd

  • Als er binnen de garantietermijn een fabricage en / of materiaalfouten zijn ontstaan. Onze garantie doet geen afbreuk aan uw wettelijke garantierechten. De wettelijke garantietermijn wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument in alle redelijkheid mag verwachten. 

Mocht één van bovenstaande punten het geval zijn, of u heeft een andere klacht over onze producten of service, dan kunt u via het klachtenformulier dit aan ons kenbaar maken. Zorg ervoor dat u alle gegevens bij de hand hebt, tevens vragen wij u om één of meerdere foto(s) mee te sturen.

Nadat wij het compleet ingevulde formulier van u hebben ontvangen, zullen wij binnen 5 werkdagen een inhoudelijke reactie hierop geven. Onze service afdeling beoordeelt de klacht en zal u informeren over de mogelijke oplossing(en). Tuinmeubelland doet er alles aan om een garantieclaim snel naar tevredenheid af te handelen.

Gardengalley.nl/ Tuinmeubelland is gecertificeerd door de Nederlandse Thuiswinkelorganisatie en houdt deze richtlijnen aan. Hiervoor mogen we het Thuiswinkelwaarborg keurmerk voeren. Mocht je er met ons niet uitkomen, dan kun je een klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Informatie vind je op www.sgc.nl .Tevens kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.