Retourneren

Ruilen of retourneren

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met jouw aangekochte product. Mocht je toch van de koop willen afzien, dan kan je de bestelling ruilen of retourneren. Tot 14 dagen na het ontvangen van een bestelling heb je recht op bedenktijd. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Je kunt de overeenkomst ontbinden door dit binnen 14 dagen na ontvangst van het geleverde product via het retourformulier op onze website aan ons door te geven. Binnen 14 dagen nadat wij de melding hebben ontvangen, dien je het/de betreffende product(en) retour te zenden naar Tuinmeubelland, ofwel te laten ophalen door de transporteur. Uitgesloten van de bedenktermijn zijn:

 • Op maat gemaakte producten (zoals bijvoorbeeld kussens).

Het wordt aangeraden om bij het afhalen of bij bezorging jouw bestelling goed te controleren. Mocht deze incompleet of beschadigd zijn, neem dan zo spoedig mogelijk hierover contact met ons op. Artikelen die je wilt retourneren dienen in een zo oorspronkelijk mogelijke verpakking aangeboden te worden, tevens moet het product ongeschonden zijn. In beide gevallen zal

Tuinmeubelland het aankoopbedrag en de verzendkosten van de heenzending aan je terugbetalen. Dit gebeurt binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wanneer een retour of omruiling bij je afgehaald dient te worden, zullen we vooraf de kosten met je bespreken. Verderop in dit artikel vind je een indicatie van mogelijke retourkosten.

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of een totaal ander artikel, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert de oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze bestelling. Moet het artikel omgeruild worden door een fout van ons of door een defect, dan bespreken we graag de verdere procedure. Wanneer je een product retourneert waar door jouw eigen gebruik schade aan is ontstaan, zal Tuinmeubelland.nl hiervoor kosten bij je rekening brengen.

Retourvoorwaarden

Tuinmeubelland is alleen gehouden een verzoek tot terugbetaling van de verkoopprijs (of omruiling) te goed te keuren wanneer je dit binnen 14 dagen na aankoop meldt en wanneer dit voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Er is geen sprake van een defect. Bij een defect mogen we de waardevermindering aan u doorberekenen. 
 • Je kan gelijktijdig aan de melding de originele kassabon of factuur overleggen, of een ander bewijs van aankoop. 
 • Het product dient aangekocht te zijn in een Tuinmeubelland winkel of in één van de Tuinmeubelland webshops.
 • Het product moet compleet, onbeschadigd en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking zijn verpakt. 
 • Het product is ongebruikt.

Tuinmeubelland behoudt zich het recht voor kosten in rekening te brengen indien het product door gebruik beschadigd is of er reeds gebruik is gemaakt van het product.

Uitgesloten van retour en omruiling

Uitgesloten van retour en omruiling zijn op maat gemaakte producten. Kom je er na gebruik achter dat het artikel niet bevalt, kan dit gebruik ertoe leiden dat we de waardevermindering die daardoor is ontstaan aan je doorberekenen. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met onze productspecialisten zodat je een product uit kan kiezen dat aan jouw wensen voldoet. 

Reden van retour

Bij Tuinmeubelland hoef je niet aan te geven waarom je jouw aankoop retour wilt doen. Mocht het aan ons liggen dat je jouw aankoop retour wilt doen, dan horen wij dit uiteraard graag van je. Hierdoor kunnen wij ons blijven verbeteren. Een voorbeeld hiervan is onze service of onze laagste prijs garantie. Wanneer wij een lagere prijs over het hoofd hebben gezien, vragen wij je de kans om dit te mogen aanpassen en je alsnog de laagste prijs te garanderen.

De retourkosten

Wilt u zo vriendelijk zijn uw retour aan te melden via het retourformulier welke u online kunt invullen. Wij kunnen aan de hand van al uw gegevens de retour order in de gaten houden en dan weet ons distributie centrum ook dat er een retour order onderweg is.

U kunt binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van de service afdeling verwachten. De service afdeling zal verder beoordelen of de kosten voor de retourzending voor uw rekening of voor de rekening van Tuinmeubelland zijn.

Kosten voor retourneren
Wanneer het product niet naar wens is of niet aan verwachting voldoet. Voor het retourneren van producten worden de transportkosten in de regel wel doorgerekend aan jou als klant. Globaal kun je rekening houden met de volgende retourkosten als je van de aankoop af wilt zien:

 • Loungeset standaard € 80,-
 • Loungeset groot / lounge dining sets € 140,-
 • Tuinset met 4 stoelen € 80,-
 • Zweefparasol € 40,-
 • Parasolvoet natuursteen € 40,-
 • Standaard aluminium parasol € 25,-

Aanmelden retour

Tuinmeubelland probeert ook het retourproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Je leest hieronder het retourneren stap voor stap. Je kunt binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van de serviceafdeling verwachten.

 1. Meld de retour online aan door het vullen van het retourformulier. Na ontvangst van dit formulier maken wij een afspraak met je om het product op te halen, dan wel vragen wij je het product retour te sturen. Kosten voor retour zijn in de regel voor jouw rekening.

 2. Je mag ook gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar voor een snellere en correcte afhandeling vragen wij je het retourformulier van Tuinmeubelland te gebruiken.

 3. Bij ontvangst van het product en een volledig online ingevuld retourformulier zorgt Tuinmeubelland ervoor dat je jouw aankoopbedrag zo spoedig mogelijk retour ontvangt, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping. Tuinmeubelland boekt jouw betaling zo spoedig mogelijk terug. Binnen uiterlijk 14 dagen na herroeping, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt voldaan, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt verzocht. In ieder geval zullen er voor de terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of dat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. De verzendkosten voor het retourneren (of ophalen van het product) worden meestal wel ingehouden wanneer je via het herroepingsrecht jouw aankoop retourneert. Kijk hiervoor bij de ‘retourkosten’.

 4. Wanneer je gebruik maakt van één van beide formulieren, herroep je de overeenkomst.

 5. Wij vragen je naar een reden voor de retour om zo mogelijk onze dienstverlening te verbeteren. Je bent echter niet verplicht om een reden voor de retour op te geven.

Retouradres

Het retouradres van Garden Gallery is

Tuinmeubelland Web / Retouren
Retournummer RMA  ... * 
De Kolk 91
8255 PD Swifterbant

* Let op: Wij vragen je voordat je daadwerkelijk iets retour stuurt, eerst contact op te nemen met Garden Gallery.nl via het retourformulier. Kijk voor het retourformulier en de werkwijze bij het kopje 'Hoe te retourneren'. Kijk daarnaast ook naar de ventuele retourkosten. 

Je ontvangt dan van ons een RMA retournummer welke je kunt invullen op het retourformulier, dit zorgt er voor dat wij het retourgestuurde product kunnen herleiden naar de aankoop. Wij vragen je om deze werkwijze echt te volgen, zodat in het magazijn de retourzendingen ook goed herkend kunnen worden en niet kwijt kunnen raken.